onsdag 13. mai 2009

BLOGG????

Det blir ikke mye tid til slik om dagen, og har jo heller ikke kommet helt igang med det. Men "jobber" det gjør jeg både i hage og drivhus.Joda, her er det også blitt etter dytt ned der det er plass prinsippet. Har aldri hatt så mye planter noen gang jeg, og da jeg skulle ta et overblikk i drivhuset ikveld, så forsto jeg at jeg kanskje må kjøpe nye urner eller grave noen nye hull i plenen. Men e for nå ein tur i Fjøset, der fant jeg litt av hvert: Ei grisetro, (den kan ikke brukes til det mere) Vips var det 6 huller i bunnen, utført av bonden selv, velt over og på plass med stein, jord og noen få av mine mange sommerblomster. Kan bli lekkert når det bare går igang med blomster. Samme sted fant jeg 3 "drikkekar" som kyrene brukte. De ble demontert av far, og a mor fant drill og hullet dem og. Nå kommer de nok opp utenpå fjøset med blomar i, (Mange å siden noen trengte dem for å stille tørsten.)

Etpar melkespann gikk samme veien, og her skal det plantes å styres i morgenNoe blomstrer, som Petunia Primtime i flere farger, Zinnea eleganse har og begynnt, En hvit løvemunn som jeg fikk av Ellea står sprekkferdig med knoppene sine, samt alle mine andre løvemunn, og de ble det mange av sånn som det igrunnen ble med det meste jeg sådde.Takket være Ellea har jeg også søttogførti Nicotiana, enhver krukke og flere bed har fått denne planten sammen med seg, og dufter de så god som jeg har hørt så blir det nok en evig duftrus her utover sommeren. Ikke aner jeg helt hvor høye de blir, ei heller hvilken farge de frembringer, men de er plantet sammen med en mengde andre farger i flere varianter, så dette kan virkelig bli spennende.Havnet en tur på Plantasjen idag, mens gubbens bil var på verksted (dødtid må utnyttes maksimalt) Kom meg hjem med Papervave Oriental, den fant jeg fort plass til, men bort måtte noe annet som ble stappet ned et annet sted.

Et par stilkroser fant og veien i kurven min, husker ikke i skrivende stund hva valget falt på, men allike vel, hvor skal de stå???????????? Likeledes havnet og en Rododendron som var i ferd med å blomstre (de jeg har fra før venter litt med den slags syssler) opp i kurven. Jeg aner ikke navnet på den, (det står nok på, men har ikke notert det og ei har jeg heller funnet plassen den skal stå.

Altså nok av oppgaver til morgendagen i tillegg til dem jeg hadde fra før.

Drivhuset mitt kommer nok til å bugne det meste av sesongen :-) Jeg har enormt med tomatplanter, (små typer) som 100's and 1000's, balconi rød og gul (ikke at jeg vet hvem som er hva av disse, for her stokket det seg totalt) og jeg har en Tiny Tim fra Ellea, den har allrede små "drue" kart. Jippi!!!! det er så morro. Agurkplantene mine styrter i vei oppi plantesekkene, de har selskap av noen melonplanter, Tiny Tim, litt paprika og Jordbærmais. I det ene hjørnet har jeg utenfor divhusveggen plantet en blådrue, gravet litt og smøget den inn under sokkelen. Den har begynnt klatringen mot toppen.Kvelden kommer og jeg er igrunnen helt vaskefille, men for en deilig vaske fille.

Godfølelsen av utrettede ting og et brennende ansikt av vind og sol, overskygger totalt at kroppen helst ikke synes om det jeg holder på med, men det gjør den jo heller ikke om jeg tar livet med ro.

Heller gørrsliten og verkende med mange utrettede ting enn; deppa og verkende over ting jeg vil men ikke tør.

Dette ble langt og ganske "tørt" når jeg ikke hiver på bilder, men et lite framskrtt er det jo, jeg hadde litt krefter til overs ikveld. Bilder kommer sånn litt etter hvert

2 kommentarer:

AnitaH2 sa...

Du ligger ikke på latsiden, skjønner jeg! Hjelpe og trøste!
Og så masse kreative beholdere som får nytt liv?! Jeg gleder meg til å få tatt en titt en dag!

Unknown sa...

Ja stapp ned der det er plass prinsippet er velkjent her også.